Aminotherm is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal dat speciaal ontworpen is voor de isolatie van spouwmuren. In tegenstelling tot traditionele materialen zoals purschuim, biedt Aminotherm een efficiënte en duurzame oplossing voor het isoleren van je woning. Met Aminotherm profiteer je niet alleen van energiebesparing, maar ook van verbeterd comfort in huis. Benieuwd naar de voordelen en toepassing van Aminotherm spouwmuurisolatie? Lees verder!

aminotherm spouwmuurisolatie

Belangrijkste punten

 • Aminotherm is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele spouwmuurisolatie materialen
 • Het biedt energiebesparing en verbeterd comfort in huis
 • Aminotherm is damp-open en waterafstotend
 • Het is geschikt voor verschillende spouwmuurconstructies
 • Met Aminotherm investeer je in duurzaam wonen en bespaar je op energiekosten

Wat is Aminotherm spouwmuurisolatie?

Aminotherm is een isolatiemateriaal dat sterk lijkt op het bekendere PUR-schuim. Het wordt gemaakt van kunsthars en heeft een isolatiewaarde van 0,035 W/mK, vergelijkbaar met glaswol en EPS-parels. Aminotherm kan eenvoudig worden aangebracht in de spouwmuur via kleine boorgaten in het voegwerk.

Het isolatiemateriaal Aminotherm biedt vele voordelen ten opzichte van andere materialen zoals PUR-schuim. De isolatiewaarde van Aminotherm is vergelijkbaar met glaswol en EPS-parels, waardoor het zorgt voor een efficiënte warmte-isolatie in de spouwmuur. Het materiaal is flexibel en vult alle ruimtes in de spouwmuur, waardoor er geen koudebruggen en warmteverlies ontstaat.

Voor de kosten van Aminotherm spouwmuurisolatie, inclusief materiaal, arbeid en btw, moet je rekenen op een totaalprijs tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter. Het is belangrijk om te vermelden dat woningeigenaren in aanmerking komen voor een premie van de overheid, waardoor de kosten nog verder kunnen worden verlaagd. Deze premie kan aanzienlijk bijdragen aan een financieel voordelige investering in Aminotherm spouwmuurisolatie.

Een overzicht van de kenmerken van Aminotherm spouwmuurisolatie:

 • Isolatiemateriaal gemaakt van kunsthars
 • Isolatiewaarde van 0,035 W/mK
 • Vergelijkbaar met glaswol en EPS-parels
 • Eenvoudig aan te brengen via kleine boorgaten
 • Totaalprijs tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter
 • Premie van de overheid mogelijk

Deze afbeelding illustreert de toepassing van Aminotherm spouwmuurisolatie.

Voordelen van Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm spouwmuurisolatie biedt diverse voordelen die bijdragen aan een energiezuinige en comfortabele woning. Door te kiezen voor Aminotherm spouwmuurisolatie geniet je van:

Energiebesparing

Aminotherm spouwmuurisolatie zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing in huis. Met een goed geïsoleerde spouwmuur kunnen stookkosten drastisch worden verlaagd. De isolatiewaarde van Aminotherm zorgt ervoor dat warmteverlies tot een minimum wordt beperkt, waardoor je minder hoeft te verwarmen en energie bespaart.

Waardeverhoging van de woning

Aminotherm spouwmuurisolatie is niet alleen gunstig voor je energierekening, maar ook voor de waarde van je woning. Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt en kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Potentiële kopers vinden energiezuinige woningen steeds belangrijker, dus investeren in Aminotherm spouwmuurisolatie kan op de lange termijn lonen.

Damp-open en vochtwerend

Een belangrijk voordeel van Aminotherm spouwmuurisolatie is dat het damp-open is. Dit betekent dat vocht in de spouwmuur kan verdampen en dat vochtproblemen zoals schimmelvorming worden voorkomen. Daarnaast is Aminotherm vochtwerend, wat betekent dat het geen vocht opneemt en zo je binnenmuren beschermt tegen vochtproblemen.

Flexibele isolatie

Aminotherm spouwmuurisolatie is flexibel en vult alle spleten en kieren in het metselwerk volledig op. Hierdoor ontstaan er geen warmtelekken en wordt het isolatie-effect geoptimaliseerd. De flexibiliteit van Aminotherm maakt het ook geschikt voor verschillende spouwmuurconstructies, waaronder smalle, beschadigde of verontreinigde spouwmuren.

Voordelen van Aminotherm spouwmuurisolatie
Energiebesparing
Waardeverhoging van de woning
Damp-open en vochtwerend
Flexibele isolatie

aminotherm spouwmuurisolatie

Met Aminotherm spouwmuurisolatie bespaar je op je energiekosten, verhoog je de waarde van je woning en creëer je een comfortabel en gezond binnenklimaat. Het damp-open en vochtwerende karakter van Aminotherm zorgt voor een optimale vochtregulatie en voorkomt vochtproblemen. Daarnaast zorgt de flexibele isolatie ervoor dat alle kieren in het metselwerk volledig gevuld worden, waardoor er geen warmteverlies is. Kortom, Aminotherm spouwmuurisolatie biedt meerdere voordelen voor een energiezuinige en waardevolle woning.

Terugverdientijd van Aminotherm spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van aminotherm spouwmuurisolatie ligt gemiddeld tussen 4 en 6 jaar. Na deze periode begin je daadwerkelijk winst te maken op de verbeterde warmtehuishouding in huis. Er zijn echter verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de exacte terugverdientijd.

Een belangrijke factor is de gasprijs. Hoe hoger de gasprijzen, hoe sneller je de kosten van de isolatie terugverdient. Daarnaast speelt ook het stookgedrag een rol. Als je zuinig stookt en bewust omgaat met energie, zal de terugverdientijd korter zijn. Verder is ook de samenstelling van het gezin van belang. Een groot gezin verbruikt over het algemeen meer energie, waardoor de besparing door isolatie groter zal zijn.

Het is dus belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van de kosten en baten van aminotherm spouwmuurisolatie. Hoewel de initiële investering iets hoger kan zijn dan bij andere isolatiematerialen, is aminotherm een duurzame keuze die op de lange termijn leidt tot energiebesparing en lagere energiekosten.

Met aminotherm spouwmuurisolatie investeer je in een efficiënt en duurzaam isolatiesysteem dat niet alleen zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, maar ook bijdraagt aan een beter milieu. Door de terugverdientijd in acht te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken en de voordelen van aminotherm optimaal benutten.

Belangrijke factoren bij de terugverdientijd van aminotherm Aminotherm spouwmuurisolatie
Gasprijs Gasprijzen hebben invloed op de terugverdientijd. Hoe hoger de gasprijs, hoe sneller de kosten worden terugverdiend.
Stookgedrag Zuinig stookgedrag zorgt voor een kortere terugverdientijd.
Samenstelling van het gezin Een groot gezin verbruikt over het algemeen meer energie, waardoor de besparing door isolatie groter zal zijn.

Aminotherm versus andere isolatiematerialen

Aminotherm spouwmuurisolatie is een uitstekend alternatief voor andere populaire isolatiematerialen, zoals glaswol, EPS parels en PUR. Met een isolatiewaarde van 0,035 W/mK biedt aminotherm vergelijkbare prestaties als deze materialen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het isoleren van je spouwmuur.

Wat aminotherm onderscheidt van andere isolatiematerialen is de flexibiliteit en het vermogen om alle ruimtes in de spouwmuur op te vullen. Hierdoor voorkomt aminotherm koudebruggen en warmteverlies, wat resulteert in een verhoogd energierendement en een verlaagd energieverbruik.

Bovendien is aminotherm zeer geschikt voor smalle, beschadigde of verontreinigde spouwmuren, waar andere materialen mogelijk niet goed passen. Het materiaal kan zich aanpassen aan de omstandigheden en zorgt voor een volledige isolatie van de muur.

Met aminotherm spouwmuurisolatie kies je voor een efficiënte en duurzame oplossing die je helpt energie te besparen en je wooncomfort te verbeteren.

Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen aminotherm en andere isolatiematerialen, bekijk onderstaande tabel:

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde Flexibiliteit Opvullen van ruimtes
Aminotherm 0,035 W/mK Ja Ja
Glaswol Varieert, meestal rond 0,040 W/mK Nee Nee
EPS parels Varieert, meestal rond 0,035 W/mK Beperkt Beperkt
PUR Varieert, meestal rond 0,020 – 0,035 W/mK Nee Nee

Uit de tabel blijkt dat aminotherm vergelijkbare isolatiewaarden heeft als glaswol, EPS parels en PUR, maar meer flexibiliteit biedt en alle ruimtes in de spouwmuur opvult. Dit maakt aminotherm een aantrekkelijke keuze voor het isoleren van je spouwmuur.

Herstellen van oude isolatie met Aminotherm

Aminotherm spouwmuurisolatie is niet alleen geschikt voor het isoleren van nieuwe woningen, maar ook voor het herstellen van oude isolatie, met name UF-schuim. UF-schuim, dat veel werd gebruikt in de jaren tachtig en negentig, kan na verloop van tijd afbrokkelen of zelfs van de muur vallen, waardoor de isolatie niet meer effectief is. Gelukkig biedt Aminotherm een oplossing.

Met Aminotherm kan de bestaande UF-schuim isolatie worden hersteld zonder deze te verwijderen. Het isolatieschuim wordt eenvoudigweg toegepast in de spouwmuur, waar het alle spleten en holtes opvult. Het hecht goed aan de restanten van het UF-schuim en zorgt zo voor een volledige isolatie van de spouwmuur.

Door de oude isolatie te herstellen met Aminotherm, kunnen vochtproblemen worden voorkomen. Aminotherm is namelijk waterafstotend, waardoor vocht niet kan doordringen tot in de spouwmuur. Dit voorkomt schimmelvorming en andere vochtgerelateerde problemen in huis.

“Met Aminotherm kunnen woningeigenaren de isolatie van hun spouwmuur verbeteren zonder grote ingrepen. Het herstellen van oude isolatie met Aminotherm is een efficiënte en effectieve oplossing voor vochtproblemen en een gebrekkige isolatie. Het resultaat is een comfortabeler en energiezuiniger huis.”

Met Aminotherm kunnen woningeigenaren de isolatie van hun spouwmuur verbeteren zonder grote ingrepen. Het herstellen van oude isolatie met Aminotherm is een efficiënte en effectieve oplossing voor vochtproblemen en een gebrekkige isolatie. Het resultaat is een comfortabeler en energiezuiniger huis.

herstellen isolatie met Aminotherm

Als u last heeft van vochtproblemen of merkt dat uw UF-schuim isolatie niet meer optimaal functioneert, is het raadzaam om te overwegen om de isolatie te herstellen met Aminotherm. Neem contact op met een professioneel isolatiebedrijf voor deskundig advies en een offerte op maat.

Kosten en subsidie voor Aminotherm spouwmuurisolatie

De kosten voor aminotherm spouwmuurisolatie liggen tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter, inclusief materiaal, arbeid en btw. Dit maakt aminotherm een betaalbare optie voor het isoleren van spouwmuren. Het is belangrijk om bij het vergelijken van offertes rekening te houden met deze kosten.

Gelukkig kunnen woningeigenaren profiteren van een subsidie van de overheid. Deze subsidie is bedoeld om de kosten van isolatie verder te verlagen en duurzaam wonen te stimuleren. Sinds 2018 bedraagt de spouwmuurisolatie premie 5 euro per vierkante meter. Als een beschermende aannemer wordt ingeschakeld, wordt de premie verhoogd naar 9 euro per vierkante meter.

De subsidie kan een aanzienlijk verschil maken, vooral bij grotere oppervlaktes. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren naar de exacte voorwaarden en subsidiebedragen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Actie Prijs per vierkante meter
Aminotherm spouwmuurisolatie Tussen 25 en 30 euro incl. btw
Subsidie overheid 5 euro per m²
Subsidie met beschermende aannemer 9 euro per m²

Dankzij de subsidie wordt aminotherm spouwmuurisolatie een nog interessantere investering. Het biedt niet alleen energiebesparing op de lange termijn, maar is ook financieel aantrekkelijk vanwege de verminderde kosten dankzij de subsidie. Neem contact op met een professionele isolatiespecialist voor een offerte op maat en om meer te weten te komen over de subsidie.

Hoe wordt Aminotherm spouwmuurisolatie aangebracht?

Aminotherm spouwmuurisolatie is een efficiënte en duurzame manier om je huis te isoleren. Maar hoe wordt deze isolatie precies aangebracht? Het proces is eenvoudig en effectief.

Om aminotherm spouwmuurisolatie aan te brengen, worden er kleine boorgaten gemaakt in het voegwerk van de buitenmuur. Via deze boorgaten wordt het isolatiemateriaal in vloeibare vorm in de spouwmuur gegoten. Zodra het materiaal in contact komt met de lucht, zet het uit en vult het alle ruimtes van de spouwmuur op.

Een belangrijk voordeel van aminotherm spouwmuurisolatie is dat het goed hecht aan het metselwerk. Hierdoor ontstaat er geen kans op koudebruggen of warmteverlies. Het isolatiemateriaal vormt als het ware een naadloze isolatielaag in de spouwmuur.

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, worden de boorgaten netjes afgevoegd. Op deze manier is er niets meer te zien van het isolatiewerk en blijft de buitenmuur er netjes uitzien. De afwerking gebeurt op een professionele en esthetische manier, zodat de isolatie onopvallend blijft.

Met het aanbrengen van aminotherm spouwmuurisolatie profiteer je niet alleen van de vele voordelen van isolatie, maar ook van een nette en professionele afwerking. Het isolatiemateriaal wordt op een efficiënte en duurzame manier in de spouwmuur aangebracht, waardoor je kunt genieten van een comfortabel en energiezuinig huis.

Conclusie

Aminotherm spouwmuurisolatie is een efficiënt en duurzaam isolatiemateriaal dat aanzienlijke voordelen biedt. Het zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor verbeterd comfort in huis. Met zijn goede isolatiewaarde, damp-openheid en waterafstotendheid is aminotherm geschikt voor verschillende spouwmuurconstructies.

Hoewel de investering in aminotherm iets hoger is dan bij andere isolatiematerialen, is de terugverdientijd gemiddeld 4 tot 6 jaar. Dit betekent dat na deze periode de energiebesparing winst oplevert. Door te kiezen voor aminotherm spouwmuurisolatie investeer je dus niet alleen in duurzaam wonen, maar bespaar je ook op energiekosten op de lange termijn.

Met aminotherm spouwmuurisolatie kunnen woningeigenaren genieten van een gezond binnenklimaat, vrij van vochtproblemen, en een betere isolatie tegen geluidsoverlast. Bovendien zijn de werkzaamheden snel uit te voeren en laten ze geen sporen achter, waardoor je direct van de voordelen kunt profiteren.