Knauf Supafil is een effectieve en duurzame oplossing voor het isoleren van spouwmuren. Deze isolatiemethode zorgt voor een hoge isolatiewaarde, waardoor je energie bespaart en je woning comfortabeler wordt. Met gerecycled glas als belangrijkste grondstof, draagt Knauf Supafil ook bij aan duurzaamheid. Door te kiezen voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie maak je een verstandige investering in energie-efficiëntie en verhoog je de waarde van je woning.

knauf supafil spouwmuurisolatie

Belangrijkste conclusies:

 • Knauf Supafil is een duurzaam en effectief isolatiemateriaal voor spouwmuren.
 • Deze isolatiemethode zorgt voor een hoge isolatiewaarde en bespaart energie.
 • Met gerecycled glas als grondstof draagt Knauf Supafil bij aan duurzaamheid.
 • Door te kiezen voor Knauf Supafil investeer je in een comfortabeler en energie-efficiënter huis.
 • Het isoleren van spouwmuren met Knauf Supafil verhoogt de waarde van je woning.

Voordelen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Knauf Supafil spouwmuurisolatie biedt diverse voordelen voor jouw woning. Hieronder kun je de belangrijkste voordelen van deze isolatiemethode ontdekken.

Energiebesparing en comfort

Een van de belangrijkste voordelen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie is de hogere isolatiewaarde. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op je energiekosten, omdat je woning beter geïsoleerd blijft. In de winter houdt het isolatiemateriaal de kou buiten, terwijl het in de zomer de warmte buiten houdt. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor een comfortabelere leefomgeving gedurende het hele jaar.

Geluidsisolatie

Knauf Supafil heeft daarnaast een geluiddempende werking. Dit betekent dat je beter beschermd bent tegen geluidsoverlast van buitenaf. Het isolatiemateriaal absorbeert geluidstrillingen, waardoor je in huis kunt genieten van meer rust en stilte.

Gezonde binnenluchtkwaliteit

Doordat Knauf Supafil gemaakt is van gerecycled glas en geen schadelijke chemicaliën bevat, draagt het bij aan een gezonde binnenluchtkwaliteit. Je ademt schone lucht in, zonder de aanwezigheid van schadelijke stoffen die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of luchtwegaandoeningen.

Vochtwerend en duurzaamheid

Supafil inblaaswol is vochtwerend, wat betekent dat het geen vocht opneemt. Dit voorkomt vochtproblemen en houdt je spouwmuur droog en ademend. Bovendien is Knauf Supafil een duurzame keuze, omdat het voor 80% bestaat uit gerecycled glas. Hiermee draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de voordelen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie.

Voordelen Omschrijving
Energiebesparing Verlaagt je energiekosten en bespaart energie.
Comfort Maakt je woning comfortabeler door goede isolatie.
Geluidsisolatie Beschermt tegen geluidsoverlast van buitenaf.
Gezonde binnenluchtkwaliteit Bevat geen schadelijke chemicaliën en draagt bij aan schone binnenlucht.
Vochtwerend Neemt geen vocht op en houdt de spouwmuur droog.
Duurzaamheid Gemaakt van gerecycled glas en draagt bij aan het verminderen van afval.

Met Knauf Supafil spouwmuurisolatie profiteer je van al deze voordelen en maak je een verstandige keuze voor energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid.

Supafil spouwmuurisolatie: Een snelle en efficiënte oplossing

Knauf Supafil spouwmuurisolatie is een snelle en efficiënte manier om je spouwmuren te isoleren. Het isolatiemateriaal wordt in de spouwmuur geblazen, waardoor de installatie binnen één dag kan worden voltooid.

Voor een optimale installatie van Knauf Supafil spouwmuurisolatie is het raadzaam om een gespecialiseerd isolatiebedrijf in te schakelen. Deze professionals hebben de kennis en ervaring om de isolatie op de juiste manier aan te brengen. Daarnaast kunnen zij je voorzien van deskundig isolatie advies, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van jouw woning.

Het isoleren van je spouwmuren met Knauf Supafil biedt diverse voordelen. Naast het energiebesparende effect en de verbetering van het comfort in je woning, draagt het bij aan geluidsisolatie. Hierdoor ben je beter beschermd tegen geluidsoverlast van buitenaf. Daarnaast is Knauf Supafil vochtwerend, waardoor het geen vocht opneemt en de spouwmuur blijft ademen. Dit bevordert een gezond binnenklimaat in je woning.

Met de snelle installatie van Knauf Supafil spouwmuurisolatie kun je direct genieten van de voordelen. Binnen één dag is je woning voorzien van een hoogwaardige isolatielaag die zorgt voor energiebesparing en comfortverbetering. Schakel een ervaren isolatiebedrijf in voor een efficiënte en deskundige installatie van Knauf Supafil spouwmuurisolatie.

Isolatiebedrijf Countisol is een ervaren specialist op het gebied van spouwmuurisolatie en kan u voorzien van professioneel isolatie advies en een snelle installatie van Knauf Supafil spouwmuurisolatie. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Kosten en rendement van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

De kosten van Knauf Supafil spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van je spouwmuur en de dikte van de isolatielaag. Op de website van Milieucentraal vind je indicaties van de kosten en het rendement van spouwmuurisolatie per type woning.

Over het algemeen verdien je de investering in Knauf Supafil spouwmuurisolatie snel weer terug, dankzij de energiebesparing die je realiseert. Het rendement van spouwmuurisolatie wordt door Milieucentraal geschat op gemiddeld 11%, vergelijkbaar met een spaarrekening met een rendement van 11%. Het isoleren van je spouwmuren met Knauf Supafil is dus een slimme investering in energie-efficiëntie.

“Het isoleren van je spouwmuren met Knauf Supafil is een waardevolle investering in energie-efficiëntie en comfort. Het verdient zichzelf snel terug door de besparing op energiekosten en biedt een rendement vergelijkbaar met een spaarrekening met een rendement van 11%.” – Milieucentraal

Knauf Supafil: Een duurzame isolatiekeuze

Knauf Supafil is een duurzame isolatiekeuze die bijdraagt aan het verminderen van de CO2 footprint en het behoud van natuurlijke grondstoffen. Dit isolatiemateriaal wordt voor 80% gemaakt van gerecycled glas, waardoor het helpt om de hoeveelheid afval te verminderen. Het gebruik van gerecycled glas als belangrijkste grondstof maakt Knauf Supafil een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen.

Niet alleen draagt Knauf Supafil bij aan duurzaamheid door het gebruik van gerecycled glas, maar ook het productieproces zelf is energiezuinig. Dit betekent dat het isolatiemateriaal niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor Knauf Supafil als spouwmuurisolatie, verlaag je niet alleen je CO2 footprint, maar ook je energierekening. Dit maakt het een slimme keuze voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt.

knauf supafil spouwmuurisolatie

Voordelen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

 • Zorgt voor een hoge isolatiewaarde
 • Verhoogt energiebesparing
 • Draagt bij aan comfort in huis
 • Goede geluidsisolatie
 • Creëert een gezonde binnenluchtkwaliteit
 • Voorkomt vochtproblemen
 • Brandveilig
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Door te kiezen voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie profiteer je niet alleen van de duurzaamheid en energiebesparing, maar ook van de vele andere voordelen die het biedt. Het isolatiemateriaal zorgt voor een hogere isolatiewaarde, wat resulteert in lagere energiekosten. Daarnaast draagt het bij aan een verbeterd comfort in huis, doordat het geluidsoverlast van buitenaf effectief dempt.

Niet alleen zal de isolatie met Knauf Supafil bijdragen aan een betere akoestiek in huis, maar het zorgt ook voor een gezonde binnenluchtkwaliteit. Het materiaal bevat geen schadelijke chemicaliën en neemt geen vocht op, waardoor de kans op schimmelvorming wordt verminderd. Bovendien is Knauf Supafil brandveilig, waardoor je een extra veilig gevoel hebt in je woning.

Met Knauf Supafil maak je niet alleen een duurzame keuze voor isolatie, maar ook een keuze die bijdraagt aan een comfortabel en gezond binnenklimaat in je woning. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient op verschillende vlakken.

Voordelen Knauf Supafil spouwmuurisolatie Traditionele isolatiematerialen
Isolatiewaarde Hoog Varieert
Energiebesparing Hoog Varieert
Geluidsisolatie Effectief Varieert
Binnenluchtkwaliteit Gezond Varieert
Vochtwering Effectief Varieert
Brandveiligheid Ja Varieert
Duurzaamheid Ja Nee

Isoleren met Knauf Supafil: Gezondheid en veiligheid

Het isoleren van je spouwmuren met Knauf Supafil is een veilige en gezonde keuze. Dit hoogwaardige isolatiemateriaal heeft het hoogste certificaat voor gezonde binnenluchtkwaliteit, namelijk het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certificaat. Het is speciaal ontwikkeld om bij te dragen aan een comfortabel en gezond binnenklimaat in je woning.

Wat maakt Knauf Supafil zo gezond en veilig?

 • Het materiaal bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor je geen risico loopt op blootstelling aan giftige stoffen.
 • Knauf Supafil is behandeld met siliconen, wat ervoor zorgt dat het vochtwerend is. Hierdoor blijft je spouwmuur droog en wordt schimmelvorming voorkomen.
 • Omdat Knauf Supafil niet brandbaar is, draagt het bij aan de brandveiligheid van je woning. In geval van brand zal het isolatiemateriaal geen vlam vatten, wat je waardevolle tijd geeft om te vluchten en de brand te blussen.

“Knauf Supafil biedt een optimale balans tussen isolatieprestaties, gezonde binnenluchtkwaliteit en brandveiligheid.”

Bij de installatie van Knauf Supafil wordt er bovendien nauwlettend op toegezien dat het materiaal correct wordt aangebracht, zodat er geen risico op brandgevaar ontstaat. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie, wetende dat zowel je gezondheid als de veiligheid van je woning gewaarborgd zijn.

Voordelen Knauf Supafil spouwmuurisolatie
Gezonde binnenluchtkwaliteit
Vochtwerend
Brandveilig

Referenties:

“De gezondheid en veiligheid van ons gezin zijn van groot belang, dus we kozen voor Knauf Supafil. We merken direct dat de luchtkwaliteit in huis verbeterd is en voelen ons veilig dankzij de brandveiligheid.” – Fam. Janssen

Door te kiezen voor Knauf Supafil maak je niet alleen een verstandige keuze op het gebied van isolatie, maar investeer je ook in de gezondheid en veiligheid van jezelf en je gezin.

Ervaringen met Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Veel mensen hebben positieve ervaringen met Knauf Supafil spouwmuurisolatie. Het materiaal zorgt voor een merkbaar verschil in comfort en energiebesparing. Klanten beoordelen het isolatieproces vaak als snel en professioneel. Ze merken direct na de installatie dat hun woning beter geïsoleerd is en dat ze minder hoeven te stoken. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid en wordt vaak bevestigd door positieve klantbeoordelingen.

“Ik ben erg tevreden met Knauf Supafil spouwmuurisolatie. Mijn huis blijft nu veel warmer in de winter en ik kan besparen op mijn energiekosten. De installatie verliep vlot en het resultaat is echt merkbaar. Ik zou het zeker aanraden aan anderen!” – Peter Jansen, tevreden klant

De ervaringen met Knauf Supafil spouwmuurisolatie laten zien dat het een effectieve en betrouwbare isolatieoplossing is. Klanten waarderen niet alleen de energiebesparing, maar ook het verbeterde comfort in hun woning. Het professionele installatieproces zorgt voor tevredenheid en het merkbare verschil in isolatiewaarde overtuigt mensen van de kwaliteit van Knauf Supafil.

Benieuwd naar meer ervaringen en klantbeoordelingen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een gespecialiseerd isolatiebedrijf om meer te weten te komen over de ervaringen van klanten met Knauf Supafil spouwmuurisolatie.

Zelf isoleren met Knauf Supafil

Het isoleren van spouwmuren met Knauf Supafil is een gespecialiseerde klus en wordt meestal uitgevoerd door professionele isolatiebedrijven. Het is echter mogelijk om zelf je woning te isoleren, bijvoorbeeld met verkrijgbaar isolatiemateriaal zoals isolatierollen. Voor het isoleren van spouwmuren is het echter raadzaam om een professional in te schakelen, omdat zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om de isolatie op de juiste manier aan te brengen.

knauf supafil spouwmuurisolatie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf aan de slag te gaan, is het isoleren van spouwmuren een precieze klus waarbij de juiste technieken en materialen vereist zijn. Een professioneel isolatiebedrijf kan de nodige expertise bieden en ervoor zorgen dat de isolatie optimaal presteert. Hun kennis van isolatiematerialen, zoals Knauf Supafil, zorgt ervoor dat de juiste dikte en dichtheid worden aangebracht voor maximale isolatiewaarde.

Daarnaast beschikken professionele isolatiebedrijven over de benodigde apparatuur en technieken om de spouwmuren gelijkmatig en efficiënt te isoleren. Ze weten hoe ze de isolatie gelijkmatig moeten verdelen zodat er geen koudebruggen ontstaan en er geen isolatiemateriaal verloren gaat.

Professionele isolatiebedrijven zijn ook op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot isolatie en kunnen ervoor zorgen dat de isolatie voldoet aan de vereiste normen en richtlijnen. Dit is vooral belangrijk als je aanspraak wilt maken op subsidie of andere financiële voordelen.

Voordelen van professionele isolatie

Door te kiezen voor een professioneel isolatiebedrijf profiteer je van verschillende voordelen:

 • Deskundig advies: Een isolatiespecialist kan je voorzien van deskundig advies op maat, rekening houdend met de specifieke kenmerken van je woning.
 • Kwalitatieve materialen: Professionele isolatiebedrijven werken met hoogwaardige isolatiematerialen, zoals Knauf Supafil, waardoor je verzekerd bent van een goede isolatiewaarde.
 • Vakkundige installatie: Het isoleren van spouwmuren is een technische klus die nauwkeurigheid vereist. Een professioneel isolatiebedrijf kan de isolatie op de juiste manier aanbrengen, waardoor je optimaal profiteert van de isolatiewaarde.
 • Garantie: Veel isolatiebedrijven bieden garantie op hun werk, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en service.

Als je ervoor kiest om zelf je spouwmuren te isoleren, loop je het risico op fouten en een lagere isolatiewaarde. Om ervoor te zorgen dat je de maximale voordelen behaalt, is het daarom raadzaam om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen.

Isolatie subsidie voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Als je overweegt om je spouwmuren te isoleren met Knauf Supafil, is het goed om te weten dat er op dit moment een isolatie subsidie beschikbaar is. Deze subsidie is bedoeld voor huiseigenaren die energiebesparende maatregelen nemen, waaronder het isoleren van de spouwmuren. Door gebruik te maken van de Knauf Supafil isolatie subsidie kun je aanzienlijk besparen op de kosten van de isolatie.

De isolatie subsidie voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie bedraagt €8,00 per vierkante meter. Dit betekent dat je bij een bepaalde oppervlakte van je spouwmuren een aanzienlijk bedrag kunt terugkrijgen. De subsidie geldt echter alleen wanneer je minimaal 2 isolerende maatregelen neemt, zoals het isoleren van je dak of het plaatsen van isolerende beglazing.

Om in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie is het raadzaam om contact op te nemen met je gemeente of de Rijksoverheid. Zij kunnen je informeren over de exacte voorwaarden waaraan je moet voldoen en welke stappen je moet nemen om de subsidie aan te vragen.

Door gebruik te maken van de isolatie subsidie voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie kun je niet alleen besparen op de kosten van de isolatie zelf, maar ook op je energierekening. Goede isolatie zorgt namelijk voor een aanzienlijke energiebesparing, waardoor je de investering snel terugverdient.

Isolatiewaarde en technische gegevens van Knauf Supafil

De isolatiewaarde van Knauf Supafil is zeer hoog, met een lambdawaarde van 0,034. Dit betekent dat het isolatiemateriaal zeer efficiënt warmte vasthoudt en kou buiten houdt. Het hoge isolerende vermogen van Knauf Supafil draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing in je woning. Daarnaast heeft het isolatiemateriaal een brandklasse A1, wat betekent dat het niet brandbaar is en zorgt voor extra veiligheid in je woning.

De technische specificaties van Knauf Supafil voldoen aan alle relevante normen en veiligheidsvoorschriften. Het materiaal is getest en goedgekeurd volgens de geldende richtlijnen, waardoor je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van Knauf Supafil spouwmuurisolatie.

Met de isolatiewaarde en technische specificaties van Knauf Supafil ben je verzekerd van een hoogwaardige isolatieoplossing voor je spouwmuren. De combinatie van uitstekende isolerende eigenschappen en brandveiligheid maakt Knauf Supafil een betrouwbare keuze voor het isoleren van je woning.

Onderhoud en levensduur van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Knauf Supafil spouwmuurisolatie is een duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor het isoleren van je spouwmuren. Het materiaal heeft een indrukwekkende levensduur van minimaal 50 jaar zonder verlies van isolatiewaarde, waardoor het een langdurige investering is in de energie-efficiëntie van je woning.

Hoewel er geen specifiek onderhoud vereist is voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie, is het belangrijk om regelmatig de staat van je isolatie te laten controleren. Een bouwkundige keuring kan ervoor zorgen dat eventuele problemen tijdig worden opgespoord en verholpen, zodat de isolatiewaarde en prestaties van je spouwmuurisolatie behouden blijven.

Onderhoud en controle van Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Bij periodieke controle van je spouwmuurisolatie wordt onder andere gekeken naar eventuele schade aan het isolatiemateriaal, zoals scheuren of verzakkingen. Ook wordt gecontroleerd of er geen bouwmaterialen, zoals puin, in de spouwruimte zijn terechtgekomen die de werking van de isolatie kunnen belemmeren.

Een professional kan tijdens een bouwkundige keuring de staat van je spouwmuurisolatie beoordelen en indien nodig aanbevelingen doen voor reparatie of onderhoud. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je spouwmuurisolatie optimaal blijft presteren en je blijft profiteren van de voordelen op het gebied van energiebesparing en comfort.

Voor een langdurige en probleemloze werking van je Knauf Supafil spouwmuurisolatie is het dus raadzaam om regelmatig onderhoud en controle uit te laten voeren door een professional. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je spouwmuurisolatie zijn isolerende eigenschappen behoudt en je woning energiezuinig blijft.

Onderhoud Levensduur
Onderhoudsvrij Minimaal 50 jaar zonder verlies van isolatiewaarde

Conclusie

Knauf Supafil spouwmuurisolatie is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige isolatie, energiebesparing en verstoring van het wooncomfort willen minimaliseren. Met zijn duurzame en efficiënte ontwerp biedt Knauf Supafil talloze voordelen, waaronder geluidsisolatie, een gezonde binnenluchtkwaliteit en brandveiligheid. Het is een slimme investering in isolatie die niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen.

Als je geïnteresseerd bent in Knauf Supafil spouwmuurisolatie, raden we je aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Zij kunnen je deskundig advies geven over de mogelijkheden en de installatie van Knauf Supafil. Door te vertrouwen op professionals, kun je er zeker van zijn dat de isolatie op de juiste manier wordt aangebracht, waardoor je optimaal kunt profiteren van de voordelen ervan.

Maak de slimme keuze voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie en geniet van een goed geïsoleerde, energiezuinige en comfortabele woning. Neem vandaag nog de eerste stap naar een duurzamere toekomst.