Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen in een tussenwoning. Door de spouwmuren van uw tussenwoning te isoleren, kunt u de warmte in uw huis beter vasthouden en bespaart u op uw energiekosten. Volgens berekeningen bespaart u gemiddeld zo’n €287,30 per jaar met spouwmuurisolatie in een tussenwoning. Daarnaast heeft spouwmuurisolatie nog vele andere voordelen, zoals een hoger wooncomfort en een lagere CO2-uitstoot. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en werkwijze van spouwmuurisolatie voor een tussenwoning.

Spouwmuurisolatie tussenwoning

Belangrijkste inzichten

 • Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen in een tussenwoning
 • Met spouwmuurisolatie kunt u gemiddeld zo’n €287,30 per jaar besparen
 • Spouwmuurisolatie zorgt voor een hoger wooncomfort en een lagere CO2-uitstoot
 • De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld rond de €962,50 voor een tussenwoning
 • Een betrouwbaar spouwmuurisolatie bedrijf kan u helpen bij het isoleren van uw woning

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt verschillende voordelen voor een tussenwoning. Er zijn vier belangrijke voordelen:

Betere isolatie

Spouwmuurisolatie verbetert de isolatie van uw woning, waardoor u minder warmte verliest en minder energie hoeft te gebruiken om uw huis warm te houden. Dit resulteert in een lagere energierekening en meer comfort in huis.

Hoger wooncomfort

Dankzij spouwmuurisolatie wordt de temperatuur in huis gelijkmatiger verdeeld, waardoor u geen last heeft van koude plekken. Daarnaast vermindert isolatie ook tocht, waardoor uw woning comfortabeler aanvoelt.

Lagere CO2-uitstoot

Spouwmuurisolatie draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Door minder energie te verbruiken voor het verwarmen van uw woning, vermindert u de impact op het klimaat.

Verhoogde woningwaarde

Een goed geïsoleerde tussenwoning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Spouwmuurisolatie kan de waarde van uw woning verhogen, omdat het een waardevolle en duurzame investering is.

Deze voordelen maken spouwmuurisolatie een slimme keuze voor eigenaren van tussenwoningen die willen besparen op energiekosten, genieten van een comfortabeler thuis en bijdragen aan een groenere leefomgeving.

Voordelen van spouwmuurisolatie
Betere isolatie
Hoger wooncomfort
Lagere CO2-uitstoot
Verhoogde woningwaarde

Kosten van spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie voor een tussenwoning kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type woning, het isolatiemateriaal en het oppervlakte van de spouwmuur. Gemiddeld liggen de kosten voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning rond de €962,50. Deze prijs is inclusief 6% laag BTW-subsidie op arbeid.

Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie, waardoor de uiteindelijke kosten lager kunnen uitvallen. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven, zodat u een beter inzicht krijgt in de kosten voor uw specifieke situatie.

Met spouwmuurisolatie kunt u niet alleen besparen op uw energieverbruik, maar ook op uw energiekosten. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient door de besparing op uw energierekening.

Soort kosten Gemiddelde prijs
Spouwmuurisolatie tussenwoning €962,50
Inclusief 6% BTW-subsidie op arbeid

Materialen voor spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie worden verschillende isolatiematerialen gebruikt, zoals EPS parels, glaswol, steenwol en PUR schuim. Deze materialen worden gekozen vanwege hun goede isolerende eigenschappen en duurzaamheid.

EPS parels zijn een populaire keuze voor spouwmuurisolatie. Ze hebben een uitstekende isolatiewaarde en zijn vochtbestendig. Dit betekent dat ze zowel warmte als vocht buiten kunnen houden, waardoor uw woning comfortabel blijft, zelfs bij extreme temperaturen.

Glaswol en steenwol zijn ook veelgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. Ze bieden goede thermische isolatie en hebben ook geluidsabsorberende eigenschappen. Dit betekent dat ze ook geluidsoverlast van buitenaf kunnen verminderen.

PUR schuim wordt minder vaak gebruikt, maar heeft als voordeel dat het in alle hoekjes en gaatjes kan komen, waardoor er geen koudebruggen ontstaan. Het wordt vooral gebruikt in situaties waar andere isolatiematerialen moeilijk toepasbaar zijn.

Het juiste isolatiemateriaal kiezen is afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Een professioneel spouwmuurisolatie bedrijf kan u advies geven over de meest geschikte materialen voor uw tussenwoning.

Vergelijking van isolatiematerialen:

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde Vochtbestendigheid Geluidsabsorptie
EPS parels Uitstekend Ja Nee
Glaswol Goed Nee Ja
Steenwol Goed Nee Ja
PUR schuim Goed Ja Nee

Beste spouwmuurisolatie bedrijf

Voor het isoleren van uw tussenwoning is het essentieel om een betrouwbaar en ervaren spouwmuurisolatie bedrijf in te schakelen. Het kiezen van het beste bedrijf kan een groot verschil maken in de kwaliteit van de isolatie en het uiteindelijke resultaat. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het selecteren van een spouwmuurisolatie bedrijf:

Reputatie en ervaring

Controleer of het bedrijf beschikt over de juiste certificeringen en voldoende ervaring heeft met het isoleren van spouwmuren. Een bedrijf met een goede reputatie en positieve referenties is meestal een veilige keuze.

Beoordelingen en recensies

Raadpleeg beoordelingen en recensies van andere klanten om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf. Dit kan u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Advies en offerte

Een goed spouwmuurisolatie bedrijf zal u kunnen adviseren over de beste isolatiematerialen en technieken die passen bij uw specifieke situatie. Vraag om een gedetailleerde offerte, waarin de kosten en werkzaamheden duidelijk worden uiteengezet.

Een betrouwbaar spouwmuurisolatie bedrijf zal u kunnen voorzien van hoogwaardige isolatieoplossingen en een professionele service. Investeer de tijd om het beste bedrijf te vinden dat voldoet aan uw behoeften en budget.

Overweeg meerdere bedrijven te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt.

Criteria Aanbevolen Niet aanbevolen
Reputatie en ervaring Positieve referenties, certificeringen en ervaring in spouwmuurisolatie Weinig ervaring, negatieve beoordelingen, ontbrekende certificeringen
Transparante offerte Gedetailleerde offerte met duidelijke kosten en werkzaamheden Vaag of ontbrekende offerte
Klantenservice Professionele en vriendelijke klantenservice Onduidelijke communicatie, slechte klantenservice

Neem de tijd om het beste spouwmuurisolatie bedrijf te vinden dat aan uw behoeften voldoet. Een betrouwbare partner zal u helpen om uw tussenwoning op de juiste manier te isoleren, waardoor u energie en geld bespaart.

Beste spouwmuurisolatie bedrijf

Subsidies voor spouwmuurisolatie

Als u overweegt om spouwmuurisolatie aan te laten brengen in uw woning, is het goed om te weten dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn. Een van deze subsidies is de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die specifiek gericht is op energiebesparende maatregelen, waaronder spouwmuurisolatie. Met deze subsidie kunt u een deel van de kosten terugkrijgen, waardoor de investering in spouwmuurisolatie nog aantrekkelijker wordt.

Naast de landelijke subsidie zijn er mogelijk ook lokale subsidies beschikbaar, afhankelijk van uw woonplaats. Het is raadzaam om bij uw gemeente of provincie na te gaan of er specifieke regelingen zijn waar u gebruik van kunt maken. Deze lokale subsidies kunnen een extra financieel voordeel bieden bij het isoleren van uw spouwmuren.

Het is belangrijk om de voorwaarden van de subsidies goed door te nemen voordat u een beslissing neemt. Zo kunt u controleren of u in aanmerking komt en aan alle vereisten voldoet. Een goed spouwmuurisolatie bedrijf kan u bovendien helpen bij het aanvragen van de subsidies en u voorzien van alle benodigde informatie.

Overzicht subsidies spouwmuurisolatie

Subsidie Voor wie? Bedrag Vereisten
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) Particuliere woningeigenaren Tot 20% van de isolatiekosten – Minimaal 2 energiebesparende maatregelen
– Spouwmuurisolatie door een erkend bedrijf
– Minimale isolatiewaarde van Rd 1,1
Lokale subsidies Afhankelijk van uw woonplaats Variabel – Voldoen aan specifieke criteria van de gemeente
– Aanvragen via de gemeente

De subsidies kunnen helpen om de kosten voor spouwmuurisolatie te verlagen en de terugverdientijd te verkorten. Het is echter belangrijk om te beseffen dat niet alle kosten gedekt zullen worden. Daarom is het verstandig om vooraf een goede kostenberekening te maken en offertes aan te vragen bij verschillende spouwmuurisolatie bedrijven.

Door subsidies en energiebesparingen te combineren, kunt u op lange termijn veel geld besparen en bijdragen aan een beter milieu. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en neem de tijd om de juiste keuzes te maken voor uw spouwmuurisolatie project.

Spouwmuurisolatie werkwijze

De werkwijze van spouwmuurisolatie voor een tussenwoning bestaat uit verschillende stappen. Allereerst zal het spouwmuurisolatie bedrijf een inspectie uitvoeren om te bepalen of uw spouwmuren geschikt zijn voor isolatie. Vervolgens worden er kleine gaten geboord in de voegen van de buitenmuur, waardoor het isolatiemateriaal in de spouwmuur kan worden geblazen. Het isolatiemateriaal vult de spouw volledig op, waardoor er geen koudebruggen ontstaan. Na afloop worden de gaten weer netjes gedicht en is uw spouwmuur geïsoleerd.

Stap Werkzaamheden
1 Inspectie van de spouwmuren
2 Boren van kleine gaten in de voegen van de buitenmuur
3 Blazen van isolatiemateriaal in de spouwmuur
4 Dichten van de gaten

De werkwijze van spouwmuurisolatie is een efficiënte en effectieve manier om uw tussenwoning te voorzien van isolatie. Het proces zorgt ervoor dat uw woning beter geïsoleerd is, waardoor u kunt besparen op uw energiekosten en genieten van een comfortabelere leefomgeving.

Met de werkwijze van spouwmuurisolatie wordt de isolatie van uw tussenwoning professioneel aangepakt. Het spouwmuurisolatie bedrijf zorgt ervoor dat de isolatie nauwkeurig wordt aangebracht, waardoor u optimaal kunt profiteren van de voordelen van spouwmuurisolatie.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de isolatiewaarde van uw woning en de hoogte van uw energieverbruik een rol bij het bepalen van de besparingen die u kunt behalen. Gemiddeld genomen kunt u met spouwmuurisolatie in een tussenwoning zo’n €303,88 per jaar besparen.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie voor een tussenwoning ligt meestal tussen de 3 en 5 jaar. Na deze periode heeft u de initiële investering terugverdiend en gaat u pure winst maken met de energiebesparing die u realiseert. Het is belangrijk om te benadrukken dat de exacte besparingen en terugverdientijd afhankelijk zijn van uw specifieke situatie.

Om een nauwkeurige schatting te krijgen van de besparing en terugverdientijd voor uw tussenwoning, is het raadzaam om een professioneel spouwmuurisolatie bedrijf in te schakelen. Zij kunnen een gedetailleerde berekening maken op basis van uw woning en energieverbruik.

Investeringen in spouwmuurisolatie zijn vaak de moeite waard, gezien de aanzienlijke besparingen die u kunt behalen in de loop der jaren. Bovendien draagt u op deze manier bij aan een duurzamere toekomst, aangezien spouwmuurisolatie helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Spouwmuurisolatie besparing

Investering Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
€962,50 €303,88 3-5 jaar

Isoleren van een tussenmuur

Naast het isoleren van spouwmuren, is het ook mogelijk om een tussenmuur te isoleren. Een tussenmuur is de muur die de scheiding vormt tussen twee aangrenzende woningen. Het isoleren van een tussenmuur kan bijdragen aan een betere geluidsisolatie en energiebesparing.

Er zijn verschillende isolatiematerialen en technieken beschikbaar om een tussenmuur te isoleren, zoals voorzetwanden en geluidsisolatiepanelen. De keuze voor het juiste isolatiemateriaal en techniek hangt af van uw specifieke situatie en wensen.

Met behulp van voorzetwanden kan een tussenmuur eenvoudig geïsoleerd worden. Hierbij wordt een frame met isolatiemateriaal tegen de bestaande muur geplaatst, waardoor er een extra isolatielaag ontstaat. Dit zorgt voor een betere geluidsisolatie en behoud van warmte in uw woning.

Een andere optie is het gebruik van geluidsisolatiepanelen. Deze panelen kunnen direct op de tussenmuur aangebracht worden en hebben geluidswerende eigenschappen. Dit zorgt voor een betere akoestiek en vermindert geluidsoverlast vanuit de aangrenzende woning.

Het isoleren van een tussenmuur kan dus zowel voor geluidsisolatie als energiebesparing zorgen. Het is belangrijk om de juiste isolatietechniek en materialen te kiezen die passen bij uw specifieke situatie en behoeften.

Door het isoleren van de tussenmuur kunt u het geluid van de aangrenzende woning verminderen en uw energieverbruik verlagen. Het is een effectieve manier om het comfort in uw eigen woning te vergroten.

Samenvatting van spouwmuurisolatie tussenwoning

Spouwmuurisolatie biedt talrijke voordelen voor een tussenwoning, waaronder energiebesparing, een hoger wooncomfort en een lagere CO2-uitstoot. Door de spouwmuren van uw tussenwoning te isoleren, kunt u de warmte in uw huis beter vasthouden en bespaart u op uw energiekosten.

Gemiddeld genomen ligt de kostprijs voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning rond de €962,50. Echter, door gebruik te maken van subsidies kunnen de kosten lager uitvallen. Het isoleren van de spouwmuur wordt uitgevoerd door een professioneel spouwmuurisolatie bedrijf, dat de isolatiematerialen via kleine gaten in de buitenmuur aanbrengt.

Berekeningen tonen aan dat u met spouwmuurisolatie in een tussenwoning gemiddeld €303,88 per jaar kunt besparen, met een terugverdientijd van ongeveer 3 tot 5 jaar. Het isoleren van een tussenmuur is tevens mogelijk en kan bijdragen aan geluidsisolatie en energiebesparing.

Het is van essentieel belang om een betrouwbaar spouwmuurisolatie bedrijf in te schakelen en aandacht te besteden aan eventuele subsidies en garanties.

Voordelen van spouwmuurisolatie tussenwoning Kosten van spouwmuurisolatie tussenwoning
 • Energiebesparing
 • Hoger wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
Gemiddeld €962,50.

Kosten kunnen lager uitvallen door subsidies.

Tips voor het kiezen van spouwmuurisolatie

Als u spouwmuurisolatie voor uw tussenwoning overweegt, zijn er enkele tips waar u rekening mee kunt houden. Deze tips helpen u bij het maken van een weloverwogen keuze en zorgen ervoor dat u het beste resultaat behaalt. Hier volgen enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Kies een betrouwbaar en ervaren bedrijf: Het is essentieel om een gerenommeerd en vakkundig spouwmuurisolatie bedrijf in te schakelen. Zoek naar bedrijven met goede referenties en certificeringen om kwaliteit en professionaliteit te waarborgen.
 2. Vergelijk meerdere offertes: Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk de prijzen en voorwaarden. Dit stelt u in staat om een weloverwogen keuze te maken en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 3. Let op subsidies en garanties: Informeer naar eventuele subsidies die beschikbaar zijn voor spouwmuurisolatie. Deze subsidies kunnen de kosten van het project verlagen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garantieregelingen die het bedrijf biedt.
 4. Let op isolatiewaarde en isolatiematerialen: Informeer naar de isolatiewaarde van het voorgestelde isolatiemateriaal. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe effectiever de isolatie. Vraag het bedrijf om informatie over de gebruikte isolatiematerialen en hun eigenschappen.

Door rekening te houden met deze tips kunt u de juiste keuze maken bij het kiezen van spouwmuurisolatie voor uw tussenwoning. Een betrouwbaar bedrijf, goede prijs-kwaliteitverhouding en kwalitatieve isolatiematerialen zorgen ervoor dat u optimaal kunt profiteren van de voordelen van spouwmuurisolatie.

Voorbeeld van een tabel:

Isolatiemateriaal Isolatiewaarde Kosten per m²
EPS parels 3.5 – 4.0 €20 – €30
Glaswol 2.8 – 3.5 €15 – €25
Steenwol 3.0 – 3.5 €25 – €35
PUR schuim 3.5 – 4.5 €30 – €40

Conclusie

In conclusie, spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen in een tussenwoning. Het biedt vele voordelen, zoals een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Door de spouwmuren van uw tussenwoning te isoleren, kunt u de warmte in uw huis beter vasthouden en besparen op uw energiekosten. Met spouwmuurisolatie kunt u gemiddeld zo’n €303,88 per jaar besparen met een terugverdientijd van ongeveer 3 tot 5 jaar.

De kosten van spouwmuurisolatie kunnen variëren, maar gemiddeld genomen liggen deze rond de €962,50 voor een tussenwoning. Het is belangrijk om een betrouwbaar spouwmuurisolatie bedrijf in te schakelen en te letten op eventuele subsidies en garanties. Door gebruik te maken van subsidies kunnen de kosten van spouwmuurisolatie nog lager uitvallen.

Het isoleren van een tussenmuur is ook mogelijk en kan bijdragen aan geluidsisolatie en energiebesparing. Er zijn verschillende isolatiematerialen en technieken beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Het is belangrijk om het juiste isolatiemateriaal en techniek te kiezen die past bij uw tussenwoning. Zo kunt u optimaal profiteren van de voordelen van spouwmuurisolatie.