spouwmuurisolatie jaren 70 woning

Spouwmuurisolatie Jaren 70 Woning: Tips & Kosten

Het isoleren van een jaren ’70 woning kan aanzienlijke voordelen met zich meebrengen. In die tijd werd isolatie niet standaard toegepast, waardoor deze woningen vaak energie-onzuinig zijn. Door spouwmuurisolatie toe te passen, kunnen de energiekosten aanzienlijk worden verlaagd en de waarde van de woning worden verhoogd. Gemiddeld liggen de kosten voor spouwmuurisolatie in een jaren ’70 woning rond de €1.000 voor een tussenwoning en €2.000 voor een vrijstaande woning. Het isoleren van een jaren ’70 huis kan profiteren van subsidies en stimuleringsleningen. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en isolatiebedrijven te vergelijken om de beste prijs en service te vinden.

Belangrijkste Punten

 • Isolatie van een jaren ’70 woning kan energiebesparingen opleveren en de waarde van de woning verhogen
 • Spouwmuurisolatie is een effectieve isolatietechniek voor jaren ’70 woningen
 • De gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie liggen rond de €1.000 voor een tussenwoning en €2.000 voor een vrijstaande woning
 • Subsidies en stimuleringsleningen zijn beschikbaar voor het isoleren van een jaren ’70 huis
 • Vergelijk meerdere offertes van isolatiebedrijven om de beste prijs en service te vinden

Isoleren van een Jaren 70 Woning

In de jaren ’70 werd isolatie niet standaard toegepast bij het bouwen van woningen. Dit betekent dat veel huizen uit die periode niet goed geïsoleerd zijn. Het isoleren van een jaren ’70 huis is echter een slimme investering, omdat het aanzienlijke energiebesparingen kan opleveren en het comfort in huis kan verbeteren. Hieronder bespreken we enkele populaire isolatiemaatregelen voor jaren ’70 woningen.

Dakisolatie

Een van de belangrijkste isolatiemaatregelen voor een jaren ’70 woning is dakisolatie. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor de energiekosten dalen. Het aanbrengen van dakisolatie kan de energie-efficiëntie van de woning verbeteren en het comfort verhogen. Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor dakisolatie, zoals glaswol, steenwol en PIR-platen.

Spouwmuurisolatie

Een andere belangrijke isolatiemaatregel voor een jaren ’70 huis is spouwmuurisolatie. Veel huizen uit die tijd hebben een spouwmuur die niet geïsoleerd is. Door de spouwmuren te isoleren, kan warmteverlies worden voorkomen en de energie-efficiëntie van de woning worden verhoogd. Glaswol of EPS-parels worden vaak gebruikt als isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie.

Vloerisolatie

Vloerisolatie kan ook bijdragen aan een betere isolatie van een jaren ’70 woning. Veel van deze huizen hebben een betonnen vloer met een kruipruimte. Het isoleren van de vloer verbetert het comfort in huis en kan de energiekosten verlagen. Materialen zoals EPS-platen of isolatiechape worden vaak gebruikt voor vloerisolatie.

Dubbel Glas

Hoewel veel jaren ’70 woningen al dubbel glas hebben, is het aanbrengen van HR++ glas een goede upgrade om de isolatie verder te verbeteren. HR++ glas isoleert beter dan standaard dubbel glas en kan zorgen voor extra energiebesparingen. Hierdoor dalen de stookkosten en wordt het comfort in huis verhoogd.

Door een combinatie van deze isolatiemaatregelen toe te passen, kunt u de energie-efficiëntie van uw jaren ’70 woning aanzienlijk verbeteren en geld besparen op energiekosten. Het is echter belangrijk om de juiste isolatiematerialen te kiezen en de installatie te laten uitvoeren door een professioneel isolatiebedrijf.

Spouwmuurisolatie voor een Jaren 70 Woning

Vrijwel elke jaren ’70 woning heeft een spouwmuur die niet geïsoleerd is. Dit betekent dat er veel warmte verloren gaat, wat resulteert in hogere energiekosten en een lager comfortniveau in huis. Gelukkig kan spouwmuurisolatie een effectieve oplossing bieden voor het isoleren van een jaren ’70 woning.

Spouwmuurisolatie is het proces waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een thermische barrière, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en de energie-efficiëntie van de woning wordt verbeterd.

Door de spouwmuren van een jaren ’70 woning te isoleren, kan maar liefst 25% van de opgewekte warmte bespaard worden. Dit heeft niet alleen een positief effect op het energielabel van de woning, maar draagt ook bij aan een comfortabeler binnenklimaat. Met spouwmuurisolatie kan het energielabel van een jaren ’70 woning verbeterd worden van een ‘F’ naar een ‘E’. In combinatie met andere isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie en vloerisolatie, kan zelfs een energielabel ‘D’ worden behaald.

De kosten voor spouwmuurisolatie in een jaren ’70 woning variëren afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Over het algemeen liggen de gemiddelde kosten rond de €1.000 voor een tussenwoning en €2.000 voor een vrijstaande woning. Het is echter belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven en de prijzen en service te vergelijken om de beste optie voor uw jaren ’70 woning te vinden.

Met spouwmuurisolatie kunt u niet alleen geld besparen op energiekosten, maar ook bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Door het energieverlies te verminderen, vermindert u uw CO2-voetafdruk en draagt u bij aan het behoud van het milieu.

Voordelen van spouwmuurisolatie voor een jaren 70 woning:

 • Besparing op energiekosten
 • Verbetering van het energielabel
 • Verhoging van het comfortniveau in huis
 • Beperking van warmteverlies
 • Duurzame keuze met een lagere CO2-uitstoot

Overweegt u om uw jaren ’70 woning te isoleren? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij verschillende isolatiebedrijven en vergelijk de prijzen en service. Op deze manier vindt u de beste optie voor het isoleren van uw jaren ’70 woning en kunt u genieten van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.

spouwmuurisolatie voor een jaren 70 woning

Subsidies en Stimuleringsleningen voor Spouwmuurisolatie

Als u overweegt om uw jaren ’70 woning te isoleren, kunt u profiteren van subsidies en stimuleringsleningen die door de overheid worden aangeboden. Deze financiële stimulansen zijn bedoeld om energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, toegankelijker te maken voor woningeigenaren. Dit helpt niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee.

De beschikbare subsidies zijn erop gericht om de kosten van de isolatie te verlagen en de terugverdientijd te verkorten. Hierdoor wordt het voor meer mensen haalbaar om te investeren in energiebesparende maatregelen. Daarnaast bieden gemeenten vaak ook stimuleringsleningen aan met gunstige rentetarieven, waardoor u de investering in isolatie op de lange termijn kunt financieren.

Om het maximale voordeel uit subsidies en stimuleringsleningen te halen, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Op die manier kunt u de prijzen en services vergelijken en de beste optie voor uw jaren ’70 woning kiezen. Wees er echter wel van bewust dat subsidies en stimuleringsleningen kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke regio en situatie. Raadpleeg daarom altijd de relevante instanties en websites voor de meest actuele informatie.

Investeer vandaag nog in spouwmuurisolatie voor uw jaren ’70 woning en profiteer van de beschikbare subsidies en stimuleringsleningen. Niet alleen kunt u geld besparen op uw energierekening, maar u draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Subsidies voor Spouwmuurisolatie Stimuleringsleningen
 • Subsidiebedrag varieert per gemeente
 • Aanvraag indienen bij gemeente
 • Subsidie voor eenmalige kosten van isolatie
 • Aangeboden door gemeenten en provincies
 • Lage rentetarieven
 • Terugbetaling over een langere periode

Kosten en Terugverdientijd van Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om een jaren ’70 woning te isoleren en energie te besparen. De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld liggen de kosten rond de €1.000 voor een tussenwoning en €2.000 voor een vrijstaande woning.

Hoewel spouwmuurisolatie in het begin een investering vereist, kan deze investering zichzelf binnen 3 tot 5 jaar terugverdienen door de besparing op energiekosten. Door de spouwmuren te isoleren wordt er minder warmte verloren, waardoor de verwarming minder hoeft te werken en de energiekosten worden verlaagd. Daarnaast wordt het energielabel van de woning positief verbeterd, wat de waarde van de woning kan verhogen.

Terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De exacte terugverdientijd van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de energieprijzen, de isolatiewaarde van het gekozen isolatiemateriaal en de grootte van de woning. Over het algemeen kan ervan uitgegaan worden dat de investering binnen 3 tot 5 jaar wordt terugverdiend.

Het is belangrijk om te beseffen dat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie. Het is daarom raadzaam om advies in te winnen bij een isolatiebedrijf om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de kosten en terugverdientijd specifiek voor jouw jaren ’70 woning.

Vergelijking van isolatiematerialen

Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, elk met hun eigen voordelen en kosten. Het is raadzaam om de verschillende isolatiematerialen te vergelijken bij het maken van een keuze. Hieronder vind je een vergelijking van enkele veelgebruikte isolatiematerialen:

Isolatiemateriaal Kosten per m² Isolatiewaarde (Rd-waarde)
Glaswol €15 – €20 3,5
PUR schuim €25 – €30 3,5
EPS parels €20 – €25 3,0
Steenwol €20 – €25 3,5

Let op: bovenstaande prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren. Het is aan te raden om bij een isolatiebedrijf een offerte op te vragen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Ondanks de initiële kosten is spouwmuurisolatie een waardevolle investering voor jaren ’70 woningen. Door te kiezen voor hoogwaardige isolatiematerialen en de besparing op energiekosten, kan de investering zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan een comfortabelere leefomgeving en verhoogt het de waarde van de woning.

Dakisolatie voor een Jaren 70 Woning

Veel jaren ’70 woningen hebben geen dakisolatie. Het isoleren van het dak kan echter aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Het zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 30%. Bovendien kan het isoleren van het dak het energielabel van de woning verbeteren van een ‘F’ naar een ‘E’. Dit heeft niet alleen voordelen op het gebied van energiebesparing, maar ook op het gebied van comfort in huis.

De kosten voor dakisolatie variëren per type woning en isolatiemateriaal. Over het algemeen beginnen de kosten rond de €3.000 voor een tussenwoning. Het is belangrijk om te bedenken dat de investering in dakisolatie zichzelf binnen enkele jaren kan terugverdienen door de besparing op energiekosten.

Bij een jaren ’70 woning kan de besparing op energiekosten door dakisolatie jaarlijks meer dan €500 bedragen. Dit maakt het tot een aantrekkelijke investering, zowel op korte als op lange termijn. Het isoleren van het dak is een effectieve manier om het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheid van de woning te verbeteren.

dakisolatie

Om het effect en de voordelen van dakisolatie te maximaliseren, is het echter ook belangrijk om andere isolatiemaatregelen in overweging te nemen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en het aanbrengen van dubbel glas. Door deze maatregelen te combineren, kan het energieverbruik van de jaren ’70 woning nog verder worden verminderd.

Vloerisolatie in een Jaren 70 Woning

Bijna alle jaren ’70 woningen hebben een betonnen vloer en een kruipruimte. Het isoleren van de vloer verbetert het comfort in huis, maar zorgt niet voor een grote energiebesparing. De kosten van vloerisolatie variëren afhankelijk van de grootte van de woning. Het isoleren van de vloer kan gecombineerd worden met andere isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Hoewel vloerisolatie niet direct bijdraagt aan aanzienlijke energiebesparingen, heeft het wel andere voordelen voor jaren ’70 woningen. Het isoleren van de vloer zorgt voor een verbeterd wooncomfort, doordat koude en vochtige lucht vanuit de kruipruimte minder invloed heeft op de temperatuur en vochtigheid in huis. Dit resulteert in een aangenamere leefomgeving, vooral in de wintermaanden.

Bij het isoleren van de vloer kunnen verschillende isolatiematerialen worden gebruikt, zoals isolatieplaten, isolatiechips of isolatieschuim. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de specifieke situatie en het type vloer dat in de jaren ’70 woning aanwezig is. Het is raadzaam om hierover advies in te winnen bij een professioneel isolatiebedrijf.

Voor een complete isolatie van een jaren ’70 woning wordt vaak aanbevolen om zowel de vloer als de spouwmuren en het dak te isoleren. Door alle isolatiemaatregelen te combineren, kan een jaren ’70 woning aanzienlijk energiezuiniger worden en de energiekosten worden verlaagd.

Voordelen van vloerisolatie in een jaren ’70 woning:

 • Verbeterd wooncomfort
 • Minder invloed van kou en vochtigheid vanuit de kruipruimte
 • Potentiële besparing op stookkosten
 • Mogelijkheid om isolatiematerialen te combineren met andere isolatiemaatregelen

Isolatiematerialen voor vloerisolatie:

Isolatiemateriaal Prijs per m² Kenmerken
Isolatieplaten €20 – €30 Gemakkelijk te plaatsen, goede isolatiewaarde
Isolatiechips €10 – €15 Geschikt voor onregelmatige kruipruimtes, goede vochtregulatie
Isolatieschuim €15 – €25 Geschikt voor moeilijk bereikbare plekken, hoge isolatiewaarde

Het is raadzaam om een professioneel isolatiebedrijf te raadplegen om de beste optie voor vloerisolatie in uw jaren ’70 woning te bepalen. Zij kunnen u adviseren over het meest geschikte isolatiemateriaal en de kosten van de isolatiewerkzaamheden.

Dubbel Glas in een Jaren 70 Woning

Veel jaren ’70 woningen hebben al dubbel glas, maar meestal alleen beneden. Het aanbrengen van HR++ glas kan zorgen voor een nog betere isolatie van de woning. HR++ glas isoleert drie keer beter dan standaard dubbel glas. De besparing op energiekosten kan oplopen tot bijna €400 per jaar. In combinatie met andere isolatiemaatregelen kan het de energie-efficiëntie van de woning verder verbeteren.

Door te kiezen voor dubbel glas in een jaren 70 woning kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, waardoor warmteverlies wordt verminderd. Met name HR++ glas is een goede keuze voor een jaren 70 woning, omdat het nog beter isoleert dan standaard dubbel glas.

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende laag. Deze laag voorkomt dat warmte naar buiten kan ontsnappen en kou van buiten naar binnen kan dringen. Hierdoor blijft de woning beter op temperatuur en wordt er minder energie verbruikt voor verwarming. Het resultaat is een lagere energierekening en een vermindering van de CO2-uitstoot.

De besparing op energiekosten kan oplopen tot bijna €400 per jaar, afhankelijk van de grootte van de woning en de huidige isolatie. Daarnaast zorgt HR++ glas ook voor meer comfort in huis. Het houdt kou en tocht buiten, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt.

In combinatie met andere isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie en dakisolatie, kan het aanbrengen van dubbel glas de energie-efficiëntie van een jaren 70 woning verder verbeteren. Door het isoleren van verschillende onderdelen van de woning wordt de warmte beter vastgehouden en wordt er nog minder energie verspild.

Voordelen van dubbel glas in een jaren 70 woning

 • Besparing op energiekosten tot bijna €400 per jaar
 • Beter comfort in huis
 • Vermindering van de CO2-uitstoot
 • Verbetering van de energie-efficiëntie van de woning

Kosten en terugverdientijd van dubbel glas

Soort woning Kosten Terugverdientijd
Tussenwoning €2.500 – €4.000 8 – 12 jaar
Hoekwoning €3.000 – €4.500 9 – 13 jaar
Vrijstaande woning €4.000 – €6.000 10 – 15 jaar

De kosten van dubbel glas variëren afhankelijk van het type woning en de gewenste kwaliteit. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €2.500 en €6.000 voor een hele woning. De terugverdientijd van dubbel glas ligt meestal tussen de 8 en 15 jaar.

Het is verstandig om offertes bij verschillende glaszetters aan te vragen en de prijzen en service met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je de beste keuze maken voor het aanbrengen van dubbel glas in jouw jaren 70 woning.

Isolatie Offertes aanvragen voor een Jaren 70 Woning

Het isoleren van een jaren ’70 woning is een verstandige investering om energiekosten te besparen en het comfort in huis te verbeteren. Voordat u besluit om uw woning te isoleren, is het echter belangrijk om meerdere offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven. Het vergelijken van de prijzen en de service van verschillende bedrijven stelt u in staat om de beste optie te vinden voor uw jaren ’70 woning.

Door offertes te vergelijken, kunt u niet alleen de kosten van spouwmuurisolatie en andere isolatiemaatregelen vergelijken, maar ook de kwaliteit van de materialen en de expertise van het isolatiebedrijf beoordelen. Dit helpt u om de beste prijs en kwaliteit te krijgen voor uw isolatieproject.

Daarnaast is het raadzaam om online reviews en beoordelingen van isolatiebedrijven te lezen. Dit geeft u een beter inzicht in de ervaringen van andere klanten en helpt u om een weloverwogen keuze te maken. Zo kunt u er zeker van zijn dat u samenwerkt met een betrouwbaar en professioneel isolatiebedrijf.

Voordelen van het aanvragen van isolatie offertes:

 • Vergelijk de prijzen en service van verschillende isolatiebedrijven
 • Beoordeel de kwaliteit van materialen en expertise van het isolatiebedrijf
 • Lees online reviews en beoordelingen voor een beter inzicht

Door isolatie offertes aan te vragen en deze te vergelijken, kunt u de beste prijs en kwaliteit krijgen voor het isoleren van uw jaren ’70 woning. Neem de tijd om verschillende offertes te verzamelen en grondig te evalueren voordat u uw definitieve keuze maakt.

Voorbeeld tabel: Vergelijking van isolatie offertes

Isolatiebedrijf Prijs (spouwmuurisolatie) Prijs (dakisolatie) Prijs (vloerisolatie) Prijs (dubbel glas)
Isolatie Expert €1.200 €2.500 €1.800 €3.000
Isolatie Topper €1.000 €2.200 €1.700 €2.800
Isolatie Specialisten €1.300 €2.800 €1.900 €3.200

Conclusie

Het isoleren van een jaren ’70 woning, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en het aanbrengen van dubbel glas, kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren en het comfort in huis verbeteren. Door het toepassen van deze isolatiemaatregelen wordt de warmte beter vastgehouden en kunnen de energiekosten drastisch worden verlaagd.

Niet alleen zorgt isolatie voor besparingen op de energierekening, het verbetert ook het energielabel van de woning. Een beter energielabel kan leiden tot een hogere waarde van de woning, wat vooral belangrijk is bij eventuele verkoop in de toekomst.

Voor het isoleren van een jaren ’70 woning kunnen subsidies en stimuleringsleningen worden aangevraagd. Deze financiële ondersteuning maakt het duurzame investeringen toegankelijker en helpt huiseigenaren kosten te besparen. Het is echter belangrijk om offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven en prijzen en service te vergelijken. Zo kunt u de beste optie vinden die past bij uw jaren ’70 woning en uw budget.

Benut de mogelijkheden van isolatie en creëer een energiezuinige en comfortabele leefomgeving in uw jaren ’70 woning. Neem contact op met een professioneel isolatiebedrijf en ontdek de verschillende isolatiematerialen en technieken die beschikbaar zijn voor uw specifieke situatie. Investeer vandaag nog in isolatie en profiteer van de energiebesparing en het verhoogde woongenot!

Similar Posts